Monday, November 13, 2006

Turntable Warisan Papa

Sejak saya kenal milis 80-an, (doohhh yaa gara-gara komunitas ini skrg saya berasa hidup, dan bernafas dalam era 80an lagi.....I’m stuck in 80’s!!), saya jadi tahu gimana sih cara ngedapetin lagu-lagu yang dulu cuman bisa dinikmati dalam bentuk pita kaset. Ternyata lagu-lagu jadul yang kini bisa dinikmati kembali dalam format mp3, adalah semata-mata hasil apa dari yang dinamakan teknologi ripping. Apa itu ripping ? Salah seorang sahabat saya di 80-an yang saya sembah-sembah karena jago ripping plus sharing lagunya, sampai-sampai saya juluki dia sebagai Ghia the ripper (belakangan diplesetkan teman-teman sbg Ghia Pemerkosa..haha..) menuturkan ala bapak guru kepada muridnya proses ripping itu disini.

Perlahan tapi pasti, seperti yang udah pernah saya postingkan disini tentang proses recollecting lagu-lagu jadul hasil sharing di antara warga 80an, pelan-pelan juga saya mulai belajar untuk menikmati beberapa macam musik dari generasi bahkan sebelum 80an. Mulai dari soundtrack film-film klasik/thn 70-an, juga beberapa grup/penyanyi oldies yang dulu mungkin pernah jadi idola Bokap/Nyokap kita, mis : Andy Williams dan Beegees. Kedua nama tersebut hanya sekedar contoh dari jajaran Evergreen artis yg lagu-lagu mereka tidak lekang oleh jaman..at least oleh saya pribadi loh ya. (hmm pastinya agak susah dicerna sama generasi Peter Pan/Radja saat ini...errgh!). Entah kenapa saat dengerin lagu-lagu mereka, ada rasa sentimentil nostalgia yang dalem...*halah!*. Pikiran serasa dilontarkan kembali ke masa-masa yang bahkan saya sendiri belum lahir pas lagu-lagu itu pertama kali ada. Ditambah lagi beberapa waktu yang lalu, saya dapet ”bingkisan lebaran” dari teman lain di 80an yang kirim lagu-lagu klasik non English (sebagian besar bhs. Prancis), yang punya stream oldies gitu...wahh berasa mengharu biru saya waktu dengerinnya. Ihras kakakkyuu..tengs so much buat Charles Aznavour , Enrico Macias dan teman-teman yaa....excellent collection !! :)

Adalah obrolan via email seputar musik dengan Mas Wowo (temen 80an juga) yang membuat saya kembali terusik dan inget bahwa di rumah ada turntable warisan papa almarhum berikut sejumlah piringan hitam-nya (PH). Koleksi PH Papa yang tentunya adalah artis-artis era 60-70 untungnya masih terawat dengan baik. Gak tahu termasuk langka apa enggak..tapi busyettt ! saya masih nemuin album Beegess 1st disini, Jim Reeves , Connie Francis, Engelbert Humperdick, dll. Ada juga PH dari soundtrack film classic Love Story yg terkenal itu. Sedangkan untuk penyanyi Indonesia ada Koes Plus, Mus Mulyadi, Bob Tutupoly, Panbers, dll. Saya jadi tahu Papa Alm demen bgt sama Koes Plus and Jim Reeves krn 2 artis ini saya nemu lebih dari 3 albumnya.

Sayang, sampai detik ini pun belum pernah saya nikmati alunan suara dari turntable itu karena rusak. Nah sejak sering ngobrolin tentang LP sama Mas Wowo, tiba-tiba aja saya jadi penasaran sama barang turntable itu yang sudah sekian belas tahun lamanya tidak lebih dari sekedar barang antik untuk dipajang di rumah ketimbang untuk dimainkan. Berasa ada dorongan saya untuk usahain gimana supaya bisa dapet dengerin kembali PH-2 itu. Bayangan saya kalo nih LP udah bisa diputer berarti bisa juga dong di convert jadi MP3 ?? *ngelirik Ghia* ..heheh..

Kerusakan yang selama ini umum terjadi di LP pastinya ada di masalah jarum pemutarnya. Begitu saya cerita tentang kondisi LP di rumah, mas Wowo jadi ikutan gemes dan sampe kapan hari dia jalan ke Jl. Surabaya, buat nyari jarum yang sesuai sama type LP di rumah. Duhhh Mas, makasih loh ya..udah repot2. Namun sekali lagi sayang, rupanya kondisi tone kerusakan LP saya tuh udah parah bgt. Eh iya saya jadi tahu istilah2 part dari LP ini juga dari Mas Wowo..ada tone arm, headshell, cartridge dan stylus. Ngeliat hasil fotosyut saya di LP itu..nurut Mas Wowo sangat sulit buat bikin tuh LP tersebut bisa bekerja lagi. Yaaah nampaknya keinginan saya untuk bisa mengenang Almarhum Papa melalui musik-musiknya harus saya tahan lagi karena hingga kini belum ada titik terang gimana bisa menikmati PH tersebut.

Rasa penasaran saya bertambah sehabis baca artikel tentang turntabel dari harian Kompas, Selasa 10 Oktober 2006 : "turntable diyakini membawa karakter suara yang hingga kini belum bisa ditandingi oleh CD player dan media digital yang lain. ...suara analog dari PH lebih natural, hangat, ekspresif dan musikal. ....." Tuh kan, penasaran gak sih ? teknologi suara analog dari turntable menghasilkan suara lebih berkwalitas daripada hasil digital?? segimana bagusnya sihh ? masih penasaran habiss saya...

Well, mungkin teman-teman pembaca postingan saya ini ada info tentang turntable (tipe included) di bawah ini ? Yiukk boleh di sharing ...

3 BAND RADIO PHONOGRAPH, MODEL SG-945
NATIONAL - MATSHUSHITA ELECTRIC

Labels:

664 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pey... koq gw ngiler yah liat PH Koes Plus ente.

rnj

4:47 PM  
Blogger Barry said...

Wah harganya juga bisa mahal tuh kalau mau di auction :D

12:47 AM  
Blogger Apey said...

Rnj : hehee..awas loh ngecess...dilap dulu gih.. :))

Barry : oh really kak ? *sambil ngebayangin ngejual sampe harga ratusan juta* :)

6:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

wah... ampe ga bisa comment. terpesona ngeliat Love Story nya.
mudah2an segera bisa membahana lagi tuh turntable-nya.
saya kirim jarumnya besok

WwW

2:31 PM  
Blogger Apey said...

Mas WWW : Waaahhhh....makasihhhhhh....*nyembah-nyembah* you're so amazing deh :)

6:31 AM  
Anonymous lenje said...

Jeng, what a coincidence. Barusan aku ngeliat di internet, beberapa waktu lalu, tentang turntable baru yang bisa muter PH lama DAN mengubah formatnya jadi MP3.

Aku coba cari2 lagi untuk masukin linknya, belom dapet. Entar ya jeng.. tak kasih tau! Tapi kayaknya belom ada tanda2 bakal dijual di endonesah juga hehehe..

6:13 PM  
Blogger Apey said...

Lenje : hah?? hebaaat bener tuh turntable !! oke gw tunggu linknya yo..thx !

7:32 PM  
Blogger siwoer said...

hehehe.... iya deh ntar linknya tak tambahin...

btw, aku pernah liat di jalan surabaya jkt, banyak yg jual PH kayak gituan... kayaknya kalo ada yg jual, berarti masih ada yg punya pemutarnya, gak tau juga kalo mereka jual buat koleksi doang :)

4:48 PM  
Blogger Lili said...

Apey, Ummi ikut prihatin dan berduka atas musibah yg menimpa keluarga dan saudaramu, Innalillaahi wainna ilaihi rojiun.
Doa ini bukan hanya utk org yg dipanggil Allah, tetapi doa ini ummi ucapkan karena doa ini memang utk segala hal yg tertimpa kesedihan dan kemalangan.

BTW, soal '80ties geek, kayaknya sekarang kamu deh gapenya... jadi tinggal tune in ke blog kamu kalau mau bernostalgia...hi..hi..

5:13 PM  
Blogger dodY said...

halah, mbak.....

wis aku nunggu dlm format digital aja! saya kan kompie-addict :D

7:17 PM  
Blogger Iqbal said...

Pey, mau donk yang ost love storynya :-)

10:53 PM  
Blogger Apey said...

LIli : tengs doanya..mereka udh better, td siang jg gw pulang nengokin tuh..cuman msh agak trauma aja :)
Siipp deh bu..80's geek, saya berasa dari Sri Maryati Aneka Ria Safari..hehhee.

11:20 PM  
Blogger Apey said...

Siwoer : wahh siip deh kalo di link balik. Iya tuh..jalan Surabaya pusat PH di Jkt ya?

Dody: dohh..wong mau ketemuan aja gak jadi-jadi ini tho mas :p

BaLL : ehmm..nunggu smpe tuh PH bisa running and di rip sama teman kita satu itu ya..*ngelirik Ghia* :D

11:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jim Reeves, Connie Francis, Engelbert Humperdick, Koes Plus, Mus Mulyadi, Bob Tutupoly... tambah Ade Manuhutu nggak? hehehe... Ternyata koleksinya sama dengan koleksi Ibu saya :D
doel

9:28 AM  
Blogger Apey said...

Doel : Ade Manuhutu gw jg suka lagi..yg nemu sih malah Moluccas, 2 ibu penyanyi asal Ambon gitu..ya olo kalo liat cover PH-nya..sasakan rambut ibu itu setinggi atap kalee yaaa...haha...

1:11 PM  
Blogger Minarwan said...

Pey,

Ripping mestinya illegal lho :)
Tapi kalo download mp3 sih enggak..maksudnya enggak jauh beda illegal juga kih kih kih....:D

8:43 PM  
Blogger Apey said...

Minarwan : illegall?? erghh...apa itu yaa? *pura-pura bodoh* :D

11:50 AM  
Blogger zuki said...

aduh turntable .... suaranya itu lho ... aduuuuh ... kepengeeen hehehe ... suara analognya itu sulit ditandingin ama CD player kelas tinggi lho ...

@cak min: apaan tuh illegal? Wah cara berfikirnya udah kuno ... :-P konsep copyright sudah berubah drastis lho ... :)

7:15 PM  
Blogger Apey said...

Om Zuki : emberrrr...suara analognya itu sulit ditandingin ama CD player kelas tinggi lho ... >> penasaraan abiss mau ngebuktiinnya :)
Btw, emang konsep copyright perkara ripping gimana sih ? ;P

6:38 AM  
Blogger nabil said...

pey mending lo kasih ke gue dech gue jamin bisa gue sekolahin dech hehehehe

1:23 PM  
Blogger zuki said...

Soal ripping, teknologi sudah berkembang jauh di atas kecepatan kemampuan memproteksinya. Jadi percuma kalau mau ngomong soal copyright.

Di sisi lain, dunia sudah berubah. Google, YouTube, Wikipedia, Linux, adalah beberapa contoh kalau yg sekarang laku dijual bukan barang secara fisik, tapi servicenya. Seperti lagu-lagu di iTunes yang dijual 99 sent dollar per lagu ... lama-lama bisa gratis itu ...

CMIIW

5:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]shop software linux, [url=http://firgonbares.net/]12 Pro Retail Price[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] buy software microsoft office autocad jobs in greensboro, nc
how to price software [url=http://firgonbares.net/]buy dreamweaver cs4[/url] selling software with
[url=http://firgonbares.net/]acdsee classic[/url] adobe website design software
[url=http://firgonbares.net/]fisher price software downloads[/url] 11 Mac
gsa schedule filemaker pro [url=http://firgonbares.net/]adobe software nz[/b]

10:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]coreldraw crackz, [url=http://sunkomutors.net/]software price quotation[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] kaspersky virus protection buy adobe photoshop com
can i get photoshop cs3 for a non intel mac [url=http://sunkomutors.net/]microsoft office 2003 activation code[/url] best software to sell
[url=http://sunkomutors.net/]photoshop plugins for mac[/url] photoshop software to buy
[url=http://sunkomutors.net/]nero free download[/url] should i buy dreamweaver
faculty software discounts [url=http://sunkomutors.net/]FileMaker Pro 10 Advanced[/b]

8:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol 100mg online tramadol hcl tab 200mg - tramadol hcl is it a narcotic

5:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online no rx long does 2mg xanax xr last - xanax online without rx

5:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap xanax no prescription xanax bars how many mg - order xanax online pharmacy

5:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam generics buy valium online legally usa - diazepam withdrawal nausea

6:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax generic what is generic xanax used for - best place to buy xanax online forum

7:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online no rx xanax 1 mg upjohn - price of xanax 1mg

7:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam contraindications diazepam dosage for sleep - what's the difference between valium and diazepam

7:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam 5mg cheap diazepam online no prescription - diazepam dosage by weight

8:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic phentermine phentermine yahoo - adipex meridia online phentermine presciption viag

9:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax 1mg xanax 1 mg pic - xanax bars in system

9:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online valium side effects children - diazepam 5 mg indications

9:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam is valium dosage of diazepam for dogs - diazepam bp 2 mg

10:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine online phentermine no prescription 37.5 - phentermine online no prescription

11:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic phentermine phentermine--online.net - buy real phentermine online

11:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap diazepam diazepam past use by date - buy diazepam 2mg no prescription

11:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam online use of diazepam in dogs - diazepam 5mg often

1:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine buy phentermine safely online - phentermine online consultation order

1:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online buy phentermine 30mg online - order real phentermine 37.5

1:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online drug test xanax long - xanax bars mg

1:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

what does diazepam look like diazepam 2mg pregnant - buy diazepam mexico

1:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

ambien online no prescription ambien side effects for men - ambien medication classification

2:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien compare ambien cr zolpidem - ambien cr discount program

3:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

cheapest phentermine order phentermine online no rx - how to buy phentermine online no prescription

3:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine phentermine user reviews - can i buy phentermine online safely

3:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

ambien no prescription buy ambien sleeping pills online - ambien side effects dreams

5:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

ambien no rx drug food interactions ambien - price generic ambien walmart

5:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax cost xanax effects how long - xanax indications

7:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online xanax and alcohol aggression - pictures of generic xanax bars

7:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien buy ambien internet - adverse drug reactions ambien

8:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online without prescription generic ambien 93 73 - what is a fatal dose of ambien cr

8:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax pills gg 257 - purple xanax 1mg

9:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax pills what is xanax good for - xanax 2mg gg249

9:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam generic valium diazepam valium drug - buy valium diazepam online

11:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

online xanax no prescription xanax 5 - xanax dosage generic

11:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam long term effects xanax usage - xanax time of onset

11:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam cheap diazepam erowid vault - diazepam es mas fuerte que el clonazepam

12:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam generic buy real diazepam - pictures of diazepam valium

1:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine drug phentermine 15mg capsule - best website order phentermine

2:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

buying xanax online no prescription xanax with no prescription and delivered overnight - canadian pharmacy no prescription xanax

2:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine purchase phentermine - phentermine 30 mg pink

2:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

buying xanax is it illegal to buy xanax online - xanax side effects elderly

2:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap generic xanax buy xanax online legitimate - over counter pills look like xanax

2:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam injection diazepam high fever - diazepam 10 mg voor dieren

3:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

purchase phentermine where can i buy phentermine in knoxville tn - buy phentermine online 30mg

4:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine order phentermine australia - phentermine for add

4:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

online diazepam que es diazepam y para que sirve - 6 mg diazepam too much

4:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal effects - xanax 2mg bars green

5:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam without a prescription best place to buy diazepam online - diazepam medication

5:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine diet pills phentermine buy - phentermine zyrtec

6:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine sale phentermine 37.5 mg online pharmacy - phentermine online discount

6:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam drug diazepam withdrawal exercise - diazepam 10mg street value

6:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax side effects elderly - where to get xanax online

7:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online buy phentermine dallas tx - can i still buy phentermine online

8:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine price buy phentermine dubai - buy phentermine hcl online

8:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy zolpidem online ambien and alcohol amnesia - ambien overdose hallucinations

9:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheapest ambien generic ambien shape - ambien side effects memory

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam generics safe buy diazepam online usa - diazepam side effects hiccups

10:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien pills ambien pill blue - purchase ambien online overnight

12:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien taking ambien high altitudes - ambien sleep eating

12:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax 2mg buy xanax argentina - xanax 10 mg

1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam price generic name xanax bars - generic xanax not working

1:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

order ambien without prescriptions ambien test positive on drug test - ambien generic cost

3:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam no prescription xanax overdose forum - xanax drug abuse symptoms

3:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax xanax 2mg pills - generic xanax footballs

3:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

sniffing diazepam side effects reducing diazepam - diazepam 5mg dentist

5:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax price xanax bars extacy - xanax dosage .25 mg

5:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online overnight buy xanax bangkok - illegal to order xanax online

5:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam percocet diazepam high - diazepam 10mg buy online

5:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax for sale without prescription round blue xanax 1mg - buy xanax online from mexico

7:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam mg xanax high .25 - qualitest generic xanax

7:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online diazepam 10 mg vida media - diazepam package insert

7:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

can you buy xanax online legally 1mg clonazepam vs 1mg xanax - xanax normal dosage

7:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap diazepam diazepam what class of drug - diazepam online pharmacy usa

8:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap phentermine phentermine online fake - phentermine 37.5 mg mexico

8:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine buy phentermine online canada - what is a safe site to order phentermine

8:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

is lorazepam stronger than diazepam buy valium diazepam 10mg - want buy diazepam tablets

9:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online no prescription buy cheapest diazepam online - para que sirve el diazepam 5mg

10:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online phentermine online prescription online pharmacy - buy phentermine bulk

10:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine drug where to buy phentermine online 2010 - buy phentermine kentucky

10:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam medication 1mg klonopin equal xanax - xanax recreational drug use

11:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy valium diazepam diazepam 2mg buy online - diazepam online rezept

11:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online buy phentermine online yahoo - buy phentermine 30 mg

12:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine medication phentermine jaw clenching - phentermine users

1:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien without a rx ambien online pharmacy - what is the medicine ambien for

2:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

online ambien cost of generic ambien at walmart - ambien cr generic equivalent

2:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien no prescription buy ambien cr 12.5 mg - ambien cr ( zolpidem tartrate)

5:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma online buy soma online mastercard - buy soma bike

5:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

zolpidem 10 mg ambien cr 12 - where can you buy ambien over the counter

5:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax bars online xanax anxiety medication side effects - buy xanax online argentina

5:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy alprazolam online xanax effects brain - xanax drug screen test

6:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma carisoprodol 350 mg is used for - carisoprodol oral side effects

7:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

order xanax is . 5mg of xanax a high dose - xanax withdrawal insomnia

7:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online cod cost generic xanax walmart - what effects do xanax have on you

8:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam can you buy valium online - diazepam 10 mg ampullen

9:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol 350 mg buy somatropin human growth hormone - what is the medication soma used for

9:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol somatropin brand generic - soma drug test results

9:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam dosage diazepam dosage panic attacks - diazepam for dogs anxiety

9:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal after 3 months - order xanax legally

10:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online pharmacy order real xanax online - xanax pills 029

10:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap ambien ambien cr and pregnancy - buy cheap ambien online no prescription

10:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol tramadol 100mg - tramadol 93 149

11:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

pharmacokinetics of diazepam diazepam 3d structure - diazepam mg

11:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma drug soma intimates coupons printable - buy soma online cod fedex

11:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg get you high - tramadol dosage dogs

11:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma where can i buy somanabolic muscle maximizer - carisoprodol prodrug

11:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap diazepam diazepam and dogs - diazepam dosage for alcohol withdrawal

12:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax bars online all kinds xanax pills - xanax 5

12:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

cheap xanax online xanax bars much - where can i buy xanax online legally

12:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol for dogs tramadol 93 58 dosage - ordering ultram online legal

12:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam buy diazepam online usa - diazepam 2mg buy usa

1:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

order tramadol online without prescription zytram xl tramadol hcl - tramadol hcl tablets 50 mg

1:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

is lorazepam stronger than diazepam diazepam 2mg online - diazepam vs xanax strength

2:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol soma - buy tramadol online no prescription uk

2:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

what is diazepam used for diazepam withdrawal cold turkey - diazepam dosage recreational

3:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam and dosage diazepam 10 mg injection - diazepam 5mg anwendung

4:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax 2mg buy xanax no prescription paypal - xanax withdrawal extreme fatigue

11:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online without rx xanax side effects pregnancy - alprazolam 0 5mg medley

11:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol order tramadol online reviews - tramadol to buy online

11:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol cheap safe buy tramadol online - buy tramadol no prescription

11:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam without prescription can you take 2mg of xanax at once - xanax dosage- yellow bars

2:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam online diazepam joint pain - buy liquid diazepam

2:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

order xanax online lortab xanax drug interactions - xanax side effects in dogs

2:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol online discount tramadol online - where to buy tramadol cod

3:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online buy ultram er online - tramadol hcl 37.5-3 tab myla

3:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap generic ambien generic ambien cr coupon - best place to buy ambien online

4:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien buy ambien side effects heart palpitations - 10 mg of ambien not working

4:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

pharmacokinetics of diazepam diazepam dosage and effects - diazepam for dogs and humans

4:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol online coupon - tramadol jaundice

5:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online without prescription xanax zantac interactions - xanax+online for sale

5:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam no prescription xanax drug usage - buy xanax us

5:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam without prescription diazepam 10mg online - cost generic diazepam

5:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma muscle relaxant carisoprodol withdrawal syndrome misdiagnosed psychotic disorder - order soma online in texas

5:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

order tramadol online without prescription tramadol y el embarazo - tramadol dosage rxlist

5:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol online cod tramadol qt interval - high from tramadol hcl

5:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma other drug interactions - some more drug_uses

5:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

zolpidem drug ambien dosage seniors - ambien valium high

6:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

zolpidem online ambien sleep stories - drug facts on ambien

6:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam without a prescription diazepam dosage mri - valium diazepam any advice for use

6:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam medication xanax hair drug screen - using xanax recreational use

7:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol online buy tramadol online no prescription - tramadol 50mg alcohol

7:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam half life diazepam 10mg colour - diazepam generic brands

7:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma buy soma online from canada - buy soma online no prescription needed

7:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online carisoprodol 350 mg 2410 - buy soma europe

8:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

can you buy tramadol online order tramadol online cod - buy tramadol online us

8:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

discount ambien ambien sleeping pill side effects - when is generic ambien cr available

8:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien online no prescription generic name of ambien cr - ambien cr printable coupon

9:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam 5mg diazepam valium expiration date - high von diazepam

9:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax where to buy xanax bars online - xanax 5mg street value

9:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax buy xanax online pharmacy - effexor xanax drug interactions

9:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online xanax urban dictionary - xanax without prescriptions

9:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap tramadol order tramadol from usa - buy tramadol cod next day delivery

9:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax pills xanax on hair drug test - what is xanax used for

9:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam cheap diazepam for dogs dosage - diazepam 2mg how long does it take to work

9:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma online somanabolic muscle maximizer login - carisoprodol mixed with vicodin

9:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online soma drug abuse - carisoprodol 350 mg muscle relaxer

10:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol without prescriptions tramadol generic - tramadol online

10:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien cheap can take ambien cr xanax - generic ambien online no prescription

11:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

order tramadol online without prescription tramadol online cod payment - legal order tramadol online

11:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online took 4 ambien cr - ambien sleep hours

11:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cod order tramadol overnight - tramadol bargain

11:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol tramadol 50mg with alcohol - tramadol 50 mg tablets

11:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol cod delivery - tramadol dosage children

1:49 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol cheap tramadol get u high - online drugstore tramadol

2:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax sale xanax dosage dogs weight - xanax juicy j

3:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol tramadol online overnight mastercard - tramadol online 99

3:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online prescription where to buy xanax online forum - buy xanax online paypal

4:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol overnight shipping buy tramadol online new zealand - tramadol hcl recall

4:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

order tramadol online overnight buy tramadol with cod delivery - buy tramadol for dogs

4:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam xanax xanax 1mg what color - generic xanax not working

6:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol online tramadol hcl canine - tramadol 50mg can you snort

6:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online cheap buy alprazolam without rx - street value of xanax 1mg

6:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol rx tramadol tylenol - tramadol dosage canine weight

6:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online diazepam lethal dose - valium side effects dogs

8:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

no prescription xanax xanax withdrawal nightmares - generic xanax mylan a4

8:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl pregnancy - tramadol dosage iv

8:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online xanax dosage duration - xanax xr online

8:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam online side effects diazepam neonates - what does diazepam valium do

8:39 PM  

Post a Comment

<< Home