Sunday, November 27, 2005

Salah Diagnosa ( part one )


Kembali seminggu terakhir harus menghadapi kenyataan gimana penyakit datangnya bisa kapan saja, berupa apa saja dan rencana apa saja bisa jadi rusak. Dan ini akan lebih buruk lagi kalau kita datang ke dokter yang salah memberikan diagnosa dan obat !

Berawal hari senin minggu lalu, gw terpaksa harus dibawa ke dokter rumah sakit terdekat dari kantor karena tiba2 tubuh gw menggigil, demam tinggi plus sakit kepala yg teramat sangat *yus badudu mode on*. Radha panik juga karena sesakit-sakitnya gw gak pernah seperti itu rasanya. Ternyata gw diantar ke rumah sakit daerah kelas II dan diterima oleh dokter jaga UGD-nya ( mudah2an itu jadi pertama dan terakhir gw ke UGD). Tempat kerja gw emang di luar kota dan rumah sakit kelas I berada di sekitar 20 km jauhnya. Temen gw yang anter gak mau ambil resiko jarak yg lebih jauh untuk ditempuh belum lagi kalau macet, so kita putusin utk ke rumah sakit daerah terdekat aja.

Setelah diterima sama seorang suster yg aku kira dokter secara dia yang nanya2 tentang keluhan gw, then gak lama si suster manggil keluar ruangan “dok..ini lho ada pasien”. Dan, gw pun harus mengulang risalah keluhan yang udah dijelasin ke suster tadi. Setelah si dokter melakukan pemeriksaan standar : tekanan darah + stetoskop, dimana tekanan darahnya pun diperiksa oleh si suster, si dokter menawari utk injeksi/suntik dan gw jawab ”ok dok, cuman saya punya alergi obat jenis painkiller...bla.. bla…”

Then si dokter jawab : “lho, masak alergi itu “….dengan nada seperti “ kamu yakin kamu alergi itu” ? Sontak pertanyaan itu membuat gw sensi krn udah bbrp kali berhubungan sama dokter yang salah kasih obat. Nah giliran sekarang gw explain kok masih dipertanyakan lagi gitu loh…agak jengkel juga. Giliran pada saat mau disuntik, gw pikir si dokter sendiri yang mau nyuntik, ternyata dia divert lagi ke suster asisten yang lemah gemulai itu. Gw sebut lemah gemulai krn dari waktu si dokter kasih perintah untuk nyuntik sampe dengan si suster menghampiriku dgn jarum suntik terhunus itu, ada kali sekitar 10 menitan menunggu secara gw udah menyiapkan lahan utk disuntik itu ..huhh..!!

Ingin rasanya protes ke suster itu, cuman sakit kepala gw saat itu lebih menyedot tenaga utk bisa bertahan ketimbang hanya utk monyongin muka buat tuh suster. Setelah selesai gw keluar ruangan untuk menerima resep yg kembali lagi diberikan oleh suster itu…(eh, si dokter kemana ya ??) Teryata gw gak liat lagi wajah tuh dokter setelah dia kasih perintah suntik tadi, padahal gw masih belum jelas tentang apa2 sakit gw saat itu. Gak lama, si suster memberikan catatan hasil diagnosa sambil ngomong “oh iya mbak, ini tadi diagnosanya dokter mbak kena disentri..” Sambil terbengong2 gw melongo….dalam hati “what the %?!#?!#(*(*^^^#) “ . Emang sih pagi itu keluhan gw bleeding saat “ke belakang” or teong (thx buat Rio yg udah menambah khazanah bahasa baru ini). Cuman gw yang awam aja tau bener kalo itu bukan disentri, dan alam sadar gw sebenernya langsung menyangkal diagnosa itu. Dulu banget gw juga pernah kena disentri yang rasanya perut gak karuan mules, diare plus sejumlah elemen sakit lainnya. Apa si dokter punya asumsi sesempit itu kalau teongnya udah bleeding seperti itu selalu disentri ?

Sampai disitukah kejengkelan gw ?? naaa…..tidak. Singkatnya gw gak mau terlalu lama beradu argumen dgn orang2 itu, karena gw lebih pilih cepet pulang dan tidur & berencana rujuk ke dokter lain/spesialis aja sorenya. Paling tidak gw tau ada painkiller yg gw tebus utk sakit kepala hasil prescription dokter itu (yg gw yakini sdh tidak ada kandungan zat alerginya). Dari rumah sakit, gw dianter utk istirahat sementara di mess kantor, minum obat utk meredakan migren dan langsung tidur secara kepala gw rasanya minta overhaul. Dan apa yang terjadi 2 jam setelah gw bangun ?? ternyata mata gw bengkak !!! oohh not again..entah gak tau mana dari 4 macam obat yg gw telan yg mengandung alergen kali ini. Dongkol banget rasanya sama tuh dokter. Saking jengkelnya, gw umpat2 tuh dokter lulus kagak sih sekolahnya?? Rasanya gw udah males utk balik ke tempat dokter itu sekedar utk meminta penjelasan ttg pengobatan yg dia kasih. Selain buang2 waktu juga kasus alergi kayak gini udh bukan yg pertama buat gw, jadi gw langsung hentikan obat yg dia kasih dan minum anti alergi yg selalu ada di tas. Sore itu gw pulang ke rumah sambil manyun ngrasain bad day hari itu.

Di akhir hari itu sambil tetap bete, pikir2 gw jadi bisa rasakan sendiri apa yang selama ini cuman baca di koran2 bahwa “ …..pelayanan kesehatan di banyak rumah sakit daerah di Indonesia masih jauh di bawah yang diharapkan…bla bla.. “ Dengan tidak bermaksud minta dilayani seperti pasien “kode merah” yang harus ditangani secara cepat, tapi bukankah sudah jadi hak pasien untuk dpt perawatan yang baik sesuai standar ? Tapi barangkali emang standar selama ini yang kurang maksimal kalee… Aku gak bisa bayangin kalau ada kasus pasien dengan penyakit yang lebih parah tapi ditangani dengan rendahnya sense of urgency (yg gak nampak dari cara mereka menangani pasien), bukannya tadi itu UGD ya ? Belum lagi kesalahan prosedur penanganan pasien yang kurang, kasih obat yang salah, apapun yang tidak prosedural, nyawa seseorang bisa jadi melayang sia-sia karenanya.

Samar-samar dalam pandangan mata gw liat muka drop dead cool-nya George Clooney ada dekeeet bgt sama muka gw..senter di tangan dia lagi nyolokin mata gw..and gak lama gw pasrah di tangan sigapnya langsung nanganin gw yang lagi jadi pasien di emergency room.......*halusinasi akibat migren*

610 Comments:

Blogger Okol said...

Aduuh..gua bingung mau prihatin sama nasibmu hari ini tapi kok kamu nyeritainya lutju buanget...jadi gua terkekeh-kekeh...(ada ya di KUBI? atau Yus Badudu apa pernah ngebahas "terkekeh-kekeh"?)

9:06 PM  
Blogger unai said...

kwacian...tuh dokter keknya belum lulus deh...dah sekolah mahal2x juga, ternyata gak njamin dokter bakal pinter, seharusnya kamu tersinggung *secara sakit perte'ongan dituduhkan ke kamu...hehe Apey...dokterr kek begitu mah enaknya diapain ya?

8:16 AM  
Blogger Apey said...

Okol : iya nih gw pengen tau komentar bpk yus badudu dgn khazanah bhs indo gw yang mulai menghancurr begini nih...hehehe

Unai : yup bener..taruhan dia dulu pas kuliah pasti sering bolos, apalagi pasti topik penyakit seputar "perteongan" :D

11:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tenang aja bentar lagi gue balas dendamin...gue gantin suntik dokter kek2,,,kekk...
*moga cepet sembuh and sehat selalu*

8:45 AM  
Blogger guario said...

PEEEEEYYY dah sembuh kan? Aduh gila ya alergi lumayan kejam menyiksa. Kadang dokter emang suka sok keminter, dianggap pasien bego, makanya suka males ditanya dan ngejelasin ato suka nggak percaya omongan pasien. Jengkol bener tuh!

Cepet sembuh ya boo...

11:21 AM  
Blogger Apey said...

Anonysharky : hmm..itu suntik dalam artian gramatikal atau leksical yaa ? :D

12:33 PM  
Anonymous Haucuen a.k.a Moi said...

Errr, apey, hehehe!! Kamoe udah keluar dari UGD dengan selamat kan? Secara gua kerjanya dekat-dekat ma suster dan dokter, gua setuju dengan perkataan loe, ada satu hal lagi yang mengganjal gua, sekarang ya dokter-dokter kita itu kan rata-rata dokter tua, dan yang reseh rada males bagi ilmu ke yang muda, nah, gimana mo maju tuh??? :P *huh!!!*

1:25 PM  
Blogger Apey said...

Rio : udah sembuh kok, thx ya. Gw tetep mengimpikan someday di Indo bynk bertebaran dokter kayak perannya mas George Clooney itu loch... :D

Anri : thx udh mampir ya boo..ehmm..lo medicine juga ya? kayaknya emang kudu cari cara yg bikin mereka terpaksa harus share ilmu kali yaa..

9:18 PM  
Blogger Doel said...

Saya juga pernah kena salah diagnosa, dan tidak berdaya melawan si dokter karena badan lagi panas dan lemas...

syukurlah kalau sudah sembuh...selamat melanjutkan lihat ER..
doel

8:31 AM  
Anonymous lenje said...

Dokter kayak perannya George Clooney atw dengan mukanya George Clooney? coba ya dispesifikasi lagi! ;)

9:15 AM  
Anonymous komentator nyasar said...

mungkin dokternya, si "jorj kluni" tamatan ER (Enggak Rapih-kerjanya) *maksaaahhh* :D
Lain kali, gimana klo yang punya blog nyari dokter yg jebolan "General Hospital"??....aaiihh,ketauan dah angkatan saya :)

btw, saya nyasar, ngekor-ngekor si nona di atas...hihihihihi... PIS!

10:37 AM  
Blogger desigNani said...

Semoga cepet sembuh ya...Emang banyak dokter yang belagu...udah kalo ada kesempatan kita suntik mereka! biar tahu bagaimana rasanya...kehekeeheke

10:55 PM  
Blogger Apey said...

Doel : nyebelin kan dokter kayak gitu..

Lenje: ehem...tampang dulu baru peran kaleee. :P

Mas/mbak yg nyasar : Ya olo...General hospital ?? ergh...waktu itu saya masih SD :)

Nani : udah sembuh non...thx..

7:05 AM  
Blogger Karl Hiunzm said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a kerja dari rumah site. It pretty much covers kerja dari rumah related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

7:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax cost order xanax mexico - xanax side effects yahoo

5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax bars .75 mg xanax high - xanax food drug interactions

5:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam generics anxicalm tabs 5mg diazepam side effects - buy diazepam in usa

6:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

valium diazepam manufacturers best online pharmacy diazepam - valium diazepam online usa

6:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

how to buy xanax online buy 2mg xanax bars no prescription - xanax withdrawal kava kava

7:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online without rx xanax withdrawal twitching - generic xanax best

7:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam for dogs diazepam 5 mg y embarazo - 10mg diazepam high

8:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam without prescription diazepam valium gaba - diazepam in dogs dosage

8:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine for sale buy phentermine no prescription - order phentermine

9:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax show up 5 panel drug test - where to buy xanax in australia

9:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam diazepam 10mg ampola - diazepam dosage babies

10:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam overdose buy diazepam 10mg tablets - diazepam buy online pharmacy

10:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine phentermine hcl 30mg online - order phentermine forum

11:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap phentermine phentermine 30 mg tablets - buy phentermine online cheap no rx

11:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap diazepam diazepam dosage for sedation - diazepam to buy online

12:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

is lorazepam stronger than diazepam diazepam 2mg panic attacks - diazepam dosage im

1:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic phentermine buy phentermine sandoz - buy phentermine online 2012

1:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax withdrawal side effects - xanax side effects tremors

1:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine online phentermine adipex online - buy phentermine online from uk

1:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

zolpidem without prescription ambien side effects reviews - ambien drug label

2:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

zolpidem online ambien cr in pregnancy - ambien and pregnancy side effects

3:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic phentermine buy generic phentermine no prescription - order phentermine

3:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online phentermine effects - buy phentermine uk online

3:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

ambien online no prescription ambien celexa drug interactions - mail order ambien

5:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien buy ambien online overnight delivery no prescription - ambien side effects violence

5:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax long does xanax overdose last - xanax side effects rash

7:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online cod xanax yellow s 901 - xanax no prescription

7:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien buy ambien us pharmacy - ambien side effects cancer

8:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic ambien ambien cr dosage information - ambien drug assistance program

8:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic xanax online xanax tolerance - xanax xr 1mg tablets

9:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

order xanax long does 2mg xanax effects last - is it possible to order xanax online

9:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online diazepam withdrawal nhs - diazepam valium grapefruit

11:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax for anxiety xanax detox - xanax withdrawal .5

11:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online 0.25mg xanax and alcohol - buy cheap xanax overnight

12:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

sniffing diazepam diazepam online no prescription usa - diazepam metal gear solid

1:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam 6 mg diazepam effects - buy valium online overnight delivery

1:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine online where can i buy phentermine online no prescription - phentermine 37.5 mg how does it work

2:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam without prescription xanax withdrawal from . 25 mg - generic xanax prices

2:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine get phentermine prescription online - order phentermine paypal

2:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online overnight delivery xanax vs lexapro - xanax 1 mg blue pill

2:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam diazepam 10mg usa - what drug class is diazepam

4:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine buy phentermine online with paypal - buy phentermine online without rex

4:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine online pharmacy buy phentermine online without rx - order phentermine online uk

4:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam online diazepam uses animals - diazepam how supplied

4:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax no prescription online xanax side effects neuropathy - buy xanax online 2mg

5:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

what is diazepam used for buy diazepam line usa - diazepam 10 mg usos

6:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine diet illegal to buy phentermine online - phentermine 37.5 no prescription needed

6:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

sniffing diazepam diazepam 10mg buy - diazepam dosage for adults

6:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine phentermine yeast infection - buy phentermine online us

6:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online overnight ambien overdose seizures - generic ambien cr cost

7:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax for sale xanax 2mg bars yellow - 2mg xanax to get high

7:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine online buy phentermine online yahoo - order phentermine forum

8:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine how buy phentermine online real - adipex meridia online phentermine presciption viag

9:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy zolpidem ambien side effects 2012 - the sleeping pill ambien

9:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap ambien ambien for insomnia reviews - fast does ambien 10mg work

9:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol 350 mg 350mg carisoprodol generic soma - what is carisoprodol side effects

11:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien ambien sale - ambien 10 mg picture

12:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic ambien online images of generic ambien - ambien primary insomnia

12:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online xanax side effects of stopping - xanax dosage weight

1:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam online xanax online pharmacy overnight - xanax side effects headache

1:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic xanax mixing xanax and alcohol fun - xanax drug usage

3:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax buy xanax online legit - xanax overdose home remedy

3:49 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam snorting diazepam valium - buy diazepam from mexico

4:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam diazepam valium vs clonazepam - diazepam 5mg anwendung

5:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online cost of generic xanax without insurance - cheap generic xanax no prescription

5:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

can you buy xanax online xanax cost - how get high xanax

6:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam is valium diazepam 2mg instructions - diazepam for separation anxiety in dogs

6:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam mg xanax drug pictures - round xanax 1mg

7:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam without prescription how much diazepam for dogs - purchase valium diazepam

7:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online no prescription xanax side effects - xanax online no prescription cheap

7:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online cod xanax dosage rates - xanax 2mg green bars

7:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine online buy phentermine online doctor - phentermine 30mg reviews

8:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic phentermine phentermine users - buy phentermine 37.5 online pharmacy

8:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

order diazepam buy diazepam line usa - diazepam dosage overdose

9:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy valium diazepam diazepam 5mg tablets look like - buy valium online no prescription canada

9:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

order phentermine buy phentermine memphis tn - phentermine erowid

10:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine online phentermine online genuine - phentermine 50 mg

10:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online diazepam 5mg snort - diazepam lorazepam alcohol withdrawal

11:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

generic xanax 1mg xanax flying - xanax side effects in teenagers

11:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam no prescription diazepam liver damage - diazepam online purchase usa

11:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy phentermine online what is the best site to order phentermine from - where to order phentermine

12:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

phentermine price buy phentermine online no rx - phentermine vs ephedrine

1:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap ambien no prescription ambience mall gurgaon pubs - ambien side effects nausea

2:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

generic ambien ambien 10 panel drug test - is ordering ambien online legal

2:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online buy soma online in texas - generic soma drug

5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien 5 mixing ambien cr xanax - cheapest place buy ambien cr

5:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien pill ambien cr long can you take - highest safe dosage ambien

5:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam xanax pills colors - how to buy xanax online

5:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

order soma soma online - carisoprodol 350 mg and xanax

5:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam mg xanax street price nyc - buy xanax online spain

6:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

order carisoprodol legal to buy soma online - buy soma fedex overnight

7:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy carisoprodol online soma generic fedex no prescription - buy soma online ship texas

7:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dose for high - tramadol 800mg

8:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

generic xanax 1 mg xanax effects erowid - order xanax online overnight

8:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax bars xanax withdrawal tight jaw - methotrexate and xanax drug interactions

8:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam cheap diazepam yellow - diazepam 10 mg

9:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online soma show on drug test - buy soma carisoprodol

9:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma online soma fm listen online - carisoprodol 250 mg tablets

9:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol india - buy tramadol with paypal

10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online with mastercard buy tramadol using mastercard - buy tramadol online echeck

10:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap generic xanax what do generic xanax look like - xanax xr withdrawal

10:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online prescription xanax dosage limits - xanax versus generic

10:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien sale ambien pregnancy class b - what is zolpidem ambien used for

10:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam withdrawal symptoms from diazepam - valium diazepam usp

10:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online lorazepam diazepam drug - diazepam valium dosage dogs

11:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg high - soma 350 mg drug test

11:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol cod online tramadol online bluebook - tramadol hcl for sale

11:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma online buy somatropin usa - somanabolic muscle maximizer free download mac

12:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax sale xanax side effects slurred speech - buy xanax online prescription

12:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax alprazolam online pharmacy india xanax - buy xanax amsterdam

12:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl long term use - tramadol urinalysis

12:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

order zolpidem ambien 10 mg trip - ambien online no prescription usa

12:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam contraindications diazepam 2mg pictures - diazepam dose get high

1:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online diazepam with hydrocodone - diazepam safe dosage

1:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic tramadol no prescription tramadol overdose - tramadol quetiapine

3:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam no prescription buy diazepam online no prescription usa - pictures of generic diazepam

3:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam synthesis diazepam dosage epilepsy - diazepam 10 mg compared to xanax

3:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam buy generic xanax s 901 - generic equivalent of xanax

11:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online no prescription cheap side effects xanax extended release - buy xanax usa

11:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

can you buy tramadol online tramadol kidney failure - buy tramadol missouri

11:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol india tramadol hcl and alcohol - tramadol 100mg no prescription

2:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online xanax 031 side effects - generic xanax no imprint

2:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

order xanax xanax side effects memory loss - xanax side effects yahoo

2:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol free shipping tramadol hydrochloride - buy tramadol 50 mg

3:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol cheap purchase tramadol online - tramadol dosage for dogs

3:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam online diazepam 10 mg tablet side effects - diazepam can you snort

3:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien price ambien cr long term effects - ambien experiences

4:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam 10 mg withdrawal from diazepam side effects - safe buy diazepam online usa

4:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online philips tv with ambien light - buy ambien discover card

4:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax online drug interactions xanax lorazepam - xanax withdrawal tight jaw

5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol with cod cheap tramadol without prescriptions - buy tramadol

5:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax antidepressant can you pass drug test xanax - generic xanax strengths

5:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online buy soma online cheap - buy soma mexico

5:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

tramadol online buy tramadol no prescription overnight - tramadol 50 mg strength

6:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

order tramadol overnight tramadol dosage german shepherd - buy 200 mg tramadol online

6:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol onset - carisoprodol 350mg tab qual

6:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam diazepam 2 mg tabletki - diazepam 2mg panic

6:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

ambien pill ambien pill markings - discount coupon for ambien cr

6:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam diazepam 10 mg pakistan - valium diazepam tablets

6:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

order ambien without prescriptions zolpidem drug interactions - buy generic ambien canada

6:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap tramadol tramadol dosage chihuahua - cheap tramadol no prescription

7:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 325 - buy tramadol online cheap no prescription

7:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

xanax 1mg 1mg klonopin equal xanax - drug interactions xanax zolpidem

7:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol with mastercard what is tramadol hcl 50 mg used for - buy tramadol no prescription cod

7:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

where to buy xanax online xanax overdose much too much - herbal pills xanax

7:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma online other names carisoprodol 350 mg - carisoprodol rx

7:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

where to buy tramadol online tramadol hcl drug class - tramadol 50mg in dogs

8:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma recreational uses carisoprodol - carisoprodol long term effects

8:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam without prescription diazepam dose rate - diazepam bluelight

8:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online no prescription 3 mg lunesta vs 10 mg ambien - cheapest generic ambien

8:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

diazepam buy diazepam 10mg compared xanax - diazepam 10mg tabletten

9:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

where to buy ambien online ambien show on drug test - ambien withdrawal

9:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

no prescription xanax buy xanax without a rx - pill report for xanax

9:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol tramadol online american express - buy tramadol mexico

9:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax side effects pupils - generic drug for xanax

9:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

order alprazolam no prescription what is xanax high like - 1 mg xanax high dose

9:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax xanax tolerance - xanax dosage information

9:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

order carisoprodol soma intimates coupon code - carisoprodol prescription

10:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl online - can i buy ultram online

10:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

soma buy carisoprodol in pregnancy - carisoprodol texas penalty group

10:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien no prescription ambien side effects webmd - 10mg ambien price

11:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol ultram buy tramadol online from india - tramadol for pain

11:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy ambien online ambien 10 mg reviews - 10 mg ambien too much

11:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online no prescription tramadol 50mg para que serve - buy tramadol online coupon

11:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol for dogs buy tramadol topix - tramadol hcl indications

11:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy generic tramadol no prescription tramadol hcl 75mg - order tramadol 180

1:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol in uk no prescription - tramadol 650 w-o

2:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

where can i order xanax online xanax xr effects - xanax overdose how much

4:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam medication buy non generic xanax online - drug interactions dramamine xanax

4:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol cheap no prescription - generic ultram online

4:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol online cod tramadol hcl migraine - cheap tramadol without prescriptions

4:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

xanax drug xanax drug test long system - how to buy xanax without rx

6:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

alprazolam mg xanax white pill - xanax effects wiki

6:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

what does diazepam look like can buy diazepam online - diazepam online europe

7:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy cheap diazepam diazepam 2mg to buy - valium diazepam

7:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax overnight delivery xanax xr 1mg how long does it last - xanax overdose symptoms

8:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

cheap generic xanax buy xanax online from canada - xanax generic vs

8:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol order tramadol online cod - buy tramadol 100mg online

9:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy soma online soma intimates online store - order soma cod

9:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam online buy diazepam 10mg - diazepam 10 mg laboratorio chile

9:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

ambien no rx generic ambien 12.5 mg - cheap ambien online no prescription

9:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy diazepam without prescription can buy diazepam online - buy valium online no prescription canada

10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol with paypal tramadol online pharmacy no prescription needed - buy discount tramadol

10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

where to buy ambien online ambien side effects sleep eating - generic ambien w715

10:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy xanax online overnight buy xanax pills online - xanax effects recreational use

10:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

buy tramadol overnight delivery tramadol order online tramadol 50mg - purchase tramadol overnight

10:24 PM  

Post a Comment

<< Home